Halvledarbristen värre än covid – nu behöver billogistikbranschen stöd från bilindustrin!

0 0
Read Time:46 Second

Billogistik-branschen är i gungning. Den genomgår just nu en svårare kris än under hela covid. Flera europeiska företag rapporterar om tomma lager och fallande volymer medan fabriker stänger produktionen utan förvarning.
Flödena svajar i total obalans medan effektiviteten och lönsamheten förstörs. Resultatet är tomma lagerutrymme och verkstäder och underutnyttjade biltransporter. Aldrig förr har industrin varit så oberäknelig och leveranser så omöjliga att planera.
ECG (The Association of European Vehicle Logistics) uppmanar hela bilindustrin att stödja deras billogistikleverantör så mycket det går. ECG uppmanar till att tillfälligt upphöra med viten kopplade till försenade fordonsleveranser, vänta med avtalsupphandlingar tills marknaden återfått viss stabilitet, dela med dig av produktionsscheman i realtid, se över och eventuellt förlänga ledtider och tillåta att bilbåtar går mer sällan för att uppnå högre lastkapacitet. 
Billogistikföretagens tillgångar har minskat och i vissa fall försvunnit under de senaste 18 månaderna medan sektorn förlorat uppskattningsvis 4,5 miljarder euro i förlorad omsättning.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%