HEDIN köper Renault och Dacia – där skapades en renodlad Volvohandel!

Volvo C40 Recharge Studio
1 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

I dag står det klart att Hedin Bil köper Renault och Dacia från f d Upplands Motor, som i dag heter Volvo Car Retail UM AB, och Bra Bil Väsby Stockholm AB.

Hedin Stockholm Bil AB, som tar över märkena, ska bygga tre exklusiva bilanläggningar för Renault och Dacia med invigning i slutet av 2022.

Thomas Holm, Sverigeschef på Renault Nordic, är positiv.

– Hedin Bil kommer att vara en stark partner för framtiden med sina sju Renault- och Dacia-anläggningar i Sverige.

Vad betyder det här? Det leder onekligen till en hel del frågor, men också till en del kvalificerade (eller helt felaktiga) gissningar.

✓Att Volvo Car Retail-ÅF bara kommer att sälja Volvo/Geely-märken – alltså en mer renodlad märkeshandlare.

✓Att vi kommer få se en liknande utveckling i alla stora städer. Det leder till slutsatsen att Volvo helt klart kopierar Volkswagens strategi med Din Bil.

✓Att återförsäljare som i dag säljer Volvo och Renault har sina dagar räknade med den kombinationen.

✓Kommer Bilia får fortsätta sälja Volvo i storstäderna? Om inte där, vad händer i de mindre städerna? Vill ens Bilia fortsätta med Volvo? Eller vill de hellre gasa på med BMW och Mercedes? 

För er som lyckats förtränga cirkusen: I september stod det klart att Volvo Cars Sverige köpte Upplands Motor för att ”storsatsa på onlineförsäljningen”. Då sålde dåvarande Upplands Motor märkena Ford, Renault, Dacia, Mercedes-Benz och Volvo på nio anläggningar runt om i Stockholmsområdet.

Förutom att ta över Upplands Motor ville man ta över Bra Bil (ÅF och verkstad för Volvo, Renault och Dacia på 8 orter i Sverige). 

Att skapa en egen ÅF-verksamhet var, enligt Volvo, ett stort kliv i en riktning som innebar modernisering. Mercedes-handeln såldes till Bilia efter att Bilia köpte Upplands Motor Stockholm AB och därmed blev Mercedes-Benz återförsäljare.

I november blev det klart att Volvo Cars sade upp ÅF-avtalet med Bilia efter 90 års samarbete.

Läs hela pressmeddelandet här.

Volvo C40 Recharge Studio
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%