Bergé Auto etablerar sig i Sverige – FCA får ny importör!

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Det rör sig inte oväntat i importör-ledet. Stellantischefen Carlos Tavares meddelade i våras att mindre marknader inte ska ha fabriksägda generalagenter utan ersättas med privata importörer.
FCA Sweden AB har nu hittat en ny privat internationell aktör för Fiat, Alfa Romeo och Jeep. 
Det är den spanska bilkoncernen Bergé Auto, som för övrigt har importen av FCA-märkena i Finland sedan 2019. Förutom att ansvara för FCA-märkena i Finland sköter även Bergé Auto den finska Kia- och Mitusbishi-importen.
Enligt uppgift kommer Bergé Auto ta över Sverige-importen redan i oktober.
– Vi är försiktigt positiva och ser fram emot ett planerat möte där vår nya importör ska presentera de nya affärsvillkoren, säger Erik Fröström, på återförsäljarnas förening.
Även i Norge byter FCA importör och valet verkar enligt norska branschtidningen Bilnytt stå mellan Bertel O. Steen och Bergé Auto.
Det har varit känt en längre tid att Bergé Auto varit intresserad av att utvidga sitt verksamhetsområde även till Sverige och Norge samtidigt som FCA Sweden tydligt visat att något är på gång; verksamheten har minskat, personal som slutat har inte ersatts, återförsäljarnas avtal har sagts upp och lagernivåerna har minskat.
– Vi tycker det är positivt att vi får en importör som vill utveckla verksamheten i Sverige. Bergé Auto är långt gångna i den digitala utvecklingen, säger Erik Fröström.
I ett brev som skickats ut till återförsäljarna skriver FCA:s Nordenchef Simon Rivier:
”Bergé Auto ger sig in på den svenska marknaden med en ambition att expandera verksamheten och förstärka sin position som en internationell och strategisk partner till Stellantis.”
I en pressrelease som skickades ut under tisdagen säger Jorge Navea, vd för Bergé Auto:
”Det är med stor glädje som Bergé Auto har tecknat ett kontrakt med ett så stort föreag som Stellantis och konsolidera vårt långa förhållande som just nu finns på sex globala marknader. Att Sverige tillförs kommer onekligen öka omfattningen av vår verksamhet på den konkurrensutsatta europeiska marknaden.”
Bergé Auto är importör av 29 bilmärken i 14 olika länder både i Europa och Sydamerika. Företaget har också en stor verksamhet med mobilitetstjänster och finansieringsmöjligheter och äger flera återförsäljare i Spanien och Portugal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%